Noordoost-Engeland

Church hill Alnmouth

Mijn eerste kustpadwandeling in oktober 2021. Ik ben van plan een week te gaan lopen. Einddoel Alnmouth, of beter gezegd Church Hill bij Alnmouth, een afstand van ongeveer 80 km. Daar is namelijk een station vlakbij, waarvandaan ik weer makkelijk naar Newcastle-upon-Tyne terug kan reizen. Ik ben geen langeafstandswandelaar, dus ik wil deze eerste kennismaking met een Engels kustpad rustig aan beginnen. Dit kustpad is makkelijk te bereiken vanaf de ferry, die aankomt in North Shields (vlakbij Newcastle), gewoon langs de Tyne naar de kust lopen. Bovendien is het redelijk vlak, wat belangrijk is, omdat ik geen bergen gewend ben. Na veel wikken en wegen heb ik besloten mijn eigen bagage mee te dragen in een rugzak (van 30 liter). Dit vind ik heel spannend. Ik ben geen zware bagage op mijn rug gewend, dus ga ik mijn best doen zo min mogelijk mee te nemen.

Ik overnacht bij voorkeur in (Air)B&B’s of Inns. Ik ga niet in een tent overnachten, dat is een brug te ver voor mij. Om mezelf nog wat verder te pushen boek ik geen accommodaties van te voren. Normaal zou ik alles van te voren willen vastleggen, om zo zekerheid te creëren, nu wil ik bewust die onzekerheid ervaren. Bovendien geeft het me de vrijheid per dag te kijken hoe ver ik kan en wil lopen. Alleen het eerste overnachtingsadres moet ik verplicht boeken vanwege Corona regels als je het Verenigd Koninkrijk binnenkomt.

Ik noem mijn avontuur een Churches Pilgrimage, omdat ik ook elke dag een kerk wil bezoeken. Daar wil ik namelijk stil zijn en de mogelijkheid hebben voor bezinning. In de natuur kan ik rust en vrede vinden, in kerken kan ik focussen op God en wat er binnen in mij leeft, met minder prikkels om me heen. Bovendien: One church a day keeps the blues away!

Northumberland coast path