Zee Inzicht


coaching en vertrouwenswerk

Coaching en begeleiding


Er is altijd zee in zicht, er is altijd ruimte voor een inzicht.


Aanbod

Privé

Wat ik voor je kan doen is samen kijken naar de vraag die er is, zoeken naar patronen en begeleiden in oplossingen die altijd van jouzelf zijn. Ik geef geen raad of sturing aan jouw proces, dat is helemaal van jou. Ik werk graag in de natuur en ga met je naar buiten, aan zee op het strand of de duinen in waar we de ruimte opzoeken. Ik werk ervaringsgericht en systemisch wat inhoudt dat ik er van uit ga dat alles in jouw omgeving van invloed is op de vraag die jij graag gecoached wil zien. Een totaal beeld en holistische aanpak dus. Ik geef je inzicht in waar je vastloopt of daar waar je verder zou willen.


Bedrijven en organisaties

Als projectmanager en MT lid heb ik een uitgebreide achtergrond in het bedrijfsleven zowel profit als non-profit. Ik heb ervaring met business coaching en het opzetten van zelfsturende teams, begeleiden van management in ontwikkeling en begeleiding van re-integratie en burn-out trajecten. We kijken naar werk en privé afwegingen, tijdsindeling en prioriteiten stellen, eigen ambitie en de juiste plek vinden.

We kijken naar thema's als samenwerking en communicatie, leidinggeven en verandertrajecten bijvoorbeeld in of na reorganisaties. Voor individuele leidinggevenden en managers zet ik graag een persoonlijk traject uit in overleg uitgaand van de behoefte van de persoon en/of de opdrachtgever.

Opdrachtgevers o.a. Haga Ziekenhuis, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Ministerie Binnenlandse Zaken, Ministerie Economische Zaken, Gemeente Almere, Innervida Ontplooiings architecten, Gemeente Den Haag.


Equine Assited Coaching

EAC Equine assisted coaching is het samen met paarden coachen van mensen. Hierbij is de coach de facilitator en nemen paarden een eigen rol op zich. Paarden worden daarom ook wel co-coach genoemd. Ze zijn heel gevoelig voor emoties en sfeer en wijzen je op je eigen gedrag. Ik begeleid je met de paarden in het zoeken naar patronen in je dagelijks leven. Hierbij ga ik ervanuit dat iedereen een deel is van een geheel en het paard en jij samen oplossingen vinden die er eigenlijk ook al waren. Het paard helpt je ze te zien, te ervaren en je eigen te maken. Binnen deze vorm van coaching ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Jij geeft aan waar je naar wil kijken en het paard en ik begeleiden je in deze zoektocht. Paarden geven je de mogelijkheid oprecht te voelen, ervaren, ontspannen, je hoofd leegmaken, ademhalingsoefeningen, zijn waar je bent...we oefenen gewaar zijn. 

Om aan een paarden coaching sessie deel te nemen is ervaring met paarden niet nodig want al het werk vindt plaats naast en niet op het paard. Dit kan individueel, in groepen en teams maar ook bijvoorbeeld als partner coaching. Voor de paardenliefhebber is er ook de mogelijkheid met je eigen paard te coachen en te kijken naar jullie samenwerking.


Systemisch werken voor mens en organisatie

In de systemische gedachte kijken we naar een aantal wetmatigheden volgens Hellinger. Iedereen maakt deel uit van een systeem. Of dit nu je familie is of je werk, of je sportvereniging of de VVE van je huis. Je bent onderdeel en dus beïnvloed dit elkaar. We kunnen kijken naar de verhoudingen in een familie opstelling of een organisatie opstelling maar ook naar een symptoom of een boodschap. We zoeken naar de verhoudingen in de plek die iets of iemand inneemt, de inclusiviteit en de balans.